Tak, jak Google slíbil, tak i učinil a některé z jeho starých typů hlášení na nástroji Google – Google Search Console – jsou nyní ty tam a byly nahrazeny v nové verzi stejnojmenného nástroje, spolu s nimi zrušil i podporu, která ještě poslední měsíce dobíhala.
 
Google oznámil tento čtvrtek na Twitteru, že oficiálně stáhl několik starých typů hlášení ve starém nástroji Google Search Console. To jistě není žádným překvapením, poté, co jsme o tom dokonce již jednou napsali. Google měl zrušit všechny tyto staré hlášení třináctého prosince.
 
Které hlášení byly odstraněny? Google odstranil několik hlášení ze staré verze svého nástroje Google Search COnsole. Tyto specifické hlášení, které byly odstraněny, zahrnují AMP, status Indexu, Manuální akce, Mobilní užitelnost, Bohaté karty a také hlášení analýzy vyhledávání.
 
Nebojte se. Google má již připravené náhradní hlášení v jeho nové verzi nástroje Google Search console. Některé mají stejné jméno, jako například hlášení manuálních akcí, zatímco ostatní mají nová jména jako například staré Hlášení analýzy vyhledávání je nyní známé jako Hlášení výkonu. Každé hlášení, které Google odstranil do tohoto data, má podobnou verzi v nové verzi nástroje Google Search Console.
 
Stále je tu ale spoustu dalších hlášení, které ještě zůstaly ve staré verzi Google Search Console a i nyní setrvávají.
 
Jak to vlastně vypadá? Google nahrál několik příspěvků a tlačítek hyperodkazů, aby všem mohl sdělit, že jejich staré verze hlášení byly definitivně odstraněny a jak mohou uživatelé získat přístup k novým typům hlášení. Tady je několik snímků obrazovky starých verzí těchto hlášení:

Máte nějaký problém? Pokud máte nějaký problém s novými verzemi hlášení, Google sdělil, že můžete nahrát či poskytnout jakoukoliv zpětnou vazbu skrze novou verzi nástroje Google Search Console. Můžete tak učinit z výběru možnosti kliknutím na funkci „zpětná vazba“.
 
 
Proč by vás to mělo zajímat? Google oznámil, že právě nyní odstraňuje jenom ty hlášení, které mají nějakou novou náhradu v nové verzi nástroje. V některých případech to může znamenat, že si budete muset stáhnout tuto novou verzi a naučit se zacházet s těmito novými verzemi nebo změnit vaši každodenní rutinu a začít používat nové verze hlášení namísto těch starších verzí. Ale v celkovém souhrnu, Google sdělil, že byste měli být schopní získat data, která potřebujete a chcete, z nových typů hlášení bez problému. Jenom to zabere nějaký ten čas, než se naučíte nové verze používat, jak jsme vám napsali již dříve.